Protectia datelor cu caracter personal

1. Condiții Generale

1.1. Prezenta Secțiune, ”Confidențialitatea datelor”, arată modul în care Biciland SRL  colectează, utilizează și gestionează informațiile dumneavoastră cu caracter personal. Biciland SRL se angajează să protejeze și să îți respecte confidențialitatea. Prezenta Secțiunea detaliază de ce și cum colectăm datele de la dumneavoastră și cum vor fi utilizate.

1.2. Biciland SRL certifică faptul că va respecta dispozițiile legislației aplicabile, în special Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, care abrogă Directiva 95/46 / CE (denumit în continuare “Regulamentul privind datele cu caracter personal”).

1.3. Biciland SRL își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Politica de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări legislative. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificați periodic conținutul acestei Politici de Confidențialitate. 

1.4. Aceasta pagina de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul in care se folosesc aceste fișiere, va rugam sa accesați Secțiunea ”Despre Cookies”.

2. Cine suntem

1.5. Biciland.ro este un brand care aparține unei companii înregistrate în România, având sediul social în București, Str. Știrbei Voda nr. 95, sector 1, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/14423/2021, având Codul de identificare fiscală 44772533.

1.6. Cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectăm, Biciland SRL este “operator de date”, adică entitatea care stabilește scopurile pentru care și mijloacele prin care datele cu caracter personal sunt prelucrate.

1.7. Conform cerințelor dispozițiilor legale aplicabile, Biciland SRL are obligația de a prelucra datele personale pe care ni le furnizezi in condiții de siguranță si numai pentru scopurile specificate.

1.8. În cazul în care trebuie să ne contactezi în legătură cu informațiile tale cu caracter personal sau această Politică, folosește următoarele date de contact:

Denumirea companiei: Biciland SRL

Adresa: Str. Știrbei Voda nr. 20, Sector 1, București, Romania

Email: office@biciland.ro

Telefon: 0722.892.963

3. Date personale pe care le prelucrăm

1.9. Colectăm următoarele tipuri de date personale de la dvs.:

  • nume și prenume;
  • adresa de e-mail;
  • număr de telefon;
  • adresa de livrare;
  • adresa / detalii IP (”Internet Protocol” este un protocol care asigură un serviciu de transmitere a datelor, fără conexiune permanentă. Acesta identifică fiecare interfață logică a echipamentelor conectate printr-un număr numit „adresă IP”);
  • detalii de facturare și plată;
  • date cu privire la modul de utilizare al site-ului în timpul vizitării acestuia (de exemplu timpul de utilizare, preferințele).

4. Scopul colectării datelor

1.10. Colectarea informațiile tale cu caracter personal are loc atunci când acestea sunt necesare și relevante pentru nevoile tale de consumator sau afacerea noastră (de ex. când cumperi și/sau comanzi produse de la noi, când contactezi Serviciul de Suport Clienți, când îți creezi cont de Client, când te abonezi la newsletter, etc.). Informațiile tale cu caracter personal sunt obținute direct de la tine atunci când comanzi anumite produse sau servicii sau dacă completezi anumite formulare.

1.11. În cuprinsul prezentei secțiuni sunt redate mai multe informații despre situațiile și circumstanțele pentru colectarea informațiilor tale cu caracter personal.

1.12. Scopul colectării datelor este, după caz:

  • procesarea Comenzilor;
  • oferirea suportului necesar in vederea procesării/ preluării unei Comenzi;
  • informarea Clienților/Cumpărătorilor privind situația Contului lor;
  • informarea Cumpărătorilor privind evoluția si starea Comenzilor;
  • funcționalitatea Site-ului;
  • evaluarea  Bunurilor si Serviciilor oferite;
  • activității comerciale, de promovare a  Bunurilor si Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piața, de statistica, de urmărire si monitorizare a vânzărilor si comportamentul Clientului/Cumpărătorului.

1.13. Când plasezi o comandă prin site-ul web biciland.ro, ți se poate solicita să furnizezi anumite date cu caracter personal, precum nume, prenume, adresa de livrare, număr de telefon, adresa de e-mail, informații necesare pentru gestionarea corespunzătoare a achiziției tale și îndeplinirea obligațiilor contractuale ale Biciland SRL. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării contractului dintre tine și Biciland SRL.

1.14. In cazul in care alegeți sa va creați cont de utilizator înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe site, se vor solicita următoarele date personale: numele și prenumele, numărul de telefon, adresa și adresa dumneavoastră de e-mail.

1.15. Aveți și posibilitatea de a vă înregistra în platforma biciland.ro și prin contul dvs. de Facebook. Dacă optați pentru această variantă, veți fi direcționați către o pagină administrată de Facebook INC, unde aceștia vă vor informa cu privire la transferul datelor dvs. către biciland.ro. Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, folosind următorul link  https://ro-ro.facebook.com/privacy/policy?section_id=0-WhatIsThePrivacy.

1.16. Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont în cadrul magazinului online biciland.ro, însă puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații și/sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

1.17. Datele personale prelucrate ale vizitatorilor site-ului biciland.ro sunt:

– datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați in cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura in care ne contactați in acest fel;

– datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod indirect, date precum: adresa IP, browser folosit, durata navigări, istoricul căutărilor, sistem de operare folosit, limba si pagini vizualizate, URL-uri complete, secvența de click-uri către, prin si de la site-ul nostru, informați sau produse vizualizate / căutate, durata vizitelor pe anumite pagini, informații privind interacțiunea cu paginile (ex. derularea, click-urile, trecerile de mouse), date despre comportamentul utilizatorilor.

1.18.  În cazul în care contactezi Serviciul de Suport Clienți Biciland SRL (de ex. cerere de returnare a produsului, cerere de garanție etc.) prin orice mijloc de comunicare disponibil, vom avea nevoie de informațiile tale de contact pentru a soluționa problema cu care te adresezi Biciland SRL. Acestea vor fi utilizate numai în acest scop.

1.19. Prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de marketing, de exemplu pentru furnizarea Newsletter-ului, se realizează numai în baza consimțământului dumneavoastră, iar cele privind funcționarea Site-ului pot fi prelucrare si in temeiul interesului legitim al Biciland SRL.

1.20. De asemenea, datele dvs personale pentru istoria navigării sunt transmise partenerilor noștri descriși în politica de cookies. Vă rugăm consultați descrierea acestor parteneri în această pagina Politică cookies.

5. Unde sunt stocate datele dvs. cu caracter personal și cui putem transmite datele dvs. cu caracter personal

1.21. Găzduirea si stocarea datelor are loc prin intermediul companiei ROMARG SRL Datele cu caracter personal furnizate pentru newsletter vor fi încărcate in Mailchimp care va acționa ca un împuternicit pentru Biciland SRL. Mailchimp operează livrarea newsletter-ului. Politica de confidențialitate aplicabilă Mailchimp poate fi consultată la acest link: Politica de confidentialitate Mailchimp.

1.22. De asemenea, pentru a prelucra comanda ta asigurând că informațiile cu caracter personal și financiare furnizate sunt exacte, folosim sisteme de plată ale terților de încredere pentru a ne asigura că plata ta este sigură și că detaliile tale nu sunt folosite în mod fraudulos. Dacă dorești să plătești online bunurile comandate, Biciland SRL va solicita informații legate de plată (de exemplu: numărul cardului de credit sau debit, data expirării cardului, etc.), precum și informații  pentru procesul de facturare  (nume, adresă, număr de telefon, adresă e-mail).    

1.23. Pentru ca produsele pe care le cumperi de la Biciland SRL să fie livrate la adresa corectă, colaborăm cu parteneri externi de încredere și le distribuim unele dintre informațiile tale cu caracter personal necesare pentru furnizarea respectivelor servicii (de exemplu, numele, adresa de livrare).

1.24.  În anumite cazuri, vom utiliza servicii ale terților cărora le încredințăm datele tale numai în măsura în care vor fi necesare pentru soluționarea cazului tău (de ex. servicii autorizate de service). În acest caz, aceștia pot fi furnizori de servicii de transport și furnizorii de servicii de service/reparații. Temeiul procesării datelor în acest caz este executarea contractului dintre tine și Biciland SRL (de exemplu cu privire la solicitările ce privesc asigurarea garanției), îndeplinirea unei obligații legale (de exemplu, exercitarea drepturilor tale de retur în temeiul legii). 

1.25. Astfel, datele cu caracter personal pot fi furnizate către următorii furnizori de servicii: Euplatesc (furnizori de servicii de plata online), Fan Curier, Urgent Cargus, Sameday, DPD (furnizori de servicii de curierat), Oblio (furnizor de soft facturare si gestiune), Google Analytics si Facebook Pixel (furnizori analiza trafic site), daca este necesar pentru furnizarea serviciilor prestate de aceștia.

1.26. Pe lângă operator, în anumite situații, datele pot fi accesibile pentru terțe părți precum furnizori de servicii, operatori de transport, furnizori de hosting, companii IT, numite, dacă este necesar, ca persoane împuternicite de Operator. Datele cu caracter personal furnizate către Biciland SRL pot fi transferate in afara României, dar doar către state din Uniunea Europeana.

1.27. În vederea apărării intereselor legitime ale Biciland SRL, pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Astfel de situații pot fi:

–  Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor magazinului online biciland.ro față de atacuri cibernetice;

–  Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente, în această situație informațiile Cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate către autorități publice (de ex., Parchet, Politie, instanțe judecătorești), în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate de către acestea.

1.28.  Astfel de prelucrări, enunțate la art. 1.27. din prezenta secțiune, vor fi realizate în temeiul interesului legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

6. Cât timp păstrăm datele cu caracter personal

1.29.   Datele cu caracter personal furnizate pentru procesarea Comenzilor și care sunt cuprinse în documentele financiar-contabile sau în documentele care se anexează acestora vor fi stocate pentru o perioadă de 10 ani, conform legislației fiscale în vigoare.

1.30.   Datele cu caracter personal furnizate pentru procesarea Comenzilor și care nu sunt cuprinse în documentele financiar-contabile sau în documentele care se anexează acestora vor fi stocate pe o perioada de 3 ani, termenul de prescripție. După aceasta perioada, aceste date vor fi distruse.

1.31.   Datele cu caracter personal furnizate pentru furnizarea Newsletter-elor vor fi stocate doar pe perioada in care Newsletter-ele se livrează sau pana când ne solicitați dezabonarea.

7. Ce drepturi aveți

1.32.  Prin citirea Documentului ați luat la cunoștință faptul ca va sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul să ți se pună la dispoziție o copie a datelor cu caracter personal pe care le deținem;
  • dreptul de acces la date;

Poți solicita operatorului Biciland SRL ce date cu caracter personal despre tine sunt folosite și să soliciți accesul la aceste date cu caracter personal.

  • dreptul la rectificare;

Poți cere Biciland SRL să corecteze, să completeze sau să elimine informațiile considerate inexacte, incomplete sau învechite.

  • dreptul la ștergere;

Poți cere oprirea prelucrării datelor sau chiar să ștergem datelor cu caracter personal pe care le deținem despre tine în cazul în care: (i) datele respective nu mai sunt necesare în scopul pentru care au fost colectate sau prelucrate; (ii) datele au fost prelucrate în baza consimțământul tău, iar acesta a fost retras ulterior și nu există alt temei legal pentru procesare, (iii) îți exerciți dreptul de a te opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze pentru a continua prelucrarea, (iv) datele au fost prelucrate ilegal, (v) ștergerea este necesară pentru conformarea cu legislația UE sau legislația română. În cazul în care datele tale cu caracter personal sunt necesare pentru îndeplinirea unei obligații contractuale a Biciland SRL față de tine, aceasta din urmă ar putea fi în imposibilitate de a îndeplini această obligație contractuală. De asemenea, dacă datele tale cu caracter personal sunt necesare pentru ca Biciland SRL să respecte anumite obligații legale (de ex. cele stabilite de legislația fiscală), cererea ta nu va putea fi onorată.

  • dreptul la restricționare accesul Biciland SRL și/sau al terților la datele tale privind anumite procese sau în totalitate;

(i) În situația în care ai contestat exactitatea datelor tale, pentru o perioadă care să permită Biciland SRL să verifice exactitatea datelor cu caracter personal, (ii) dacă prelucrarea este ilegală, însă nu dorești să îți ștergem datele cu caracter personal, ci să restrângem utilizarea acestor date, (iii) dacă nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar acestea sunt solicitate de tine pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau (iv) dacă te-ai opus prelucrării, pentru intervalul de timp necesar să verificăm dacă temeiurile legitime ale Biciland SRL prevalează asupra drepturilor tale, ai dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor tale cu caracter personal.

  • dreptul de a retrage consimțământul in orice moment, fără afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia;
  • dreptul de opoziție;

Reține că ai dreptul de a te opune prelucrării datelor tale cu caracter personal, din motive legate de situația particulară în care te afli, atunci când prelucrarea se întemeiază pe interesul legitim al Biciland SRL. In plus, ai dreptul de a te opune in orice moment prelucrării datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct.

  • dreptul la portabilitate, respectiv ai dreptul să primești datele tale cu caracter personal și să soliciți transferul datelor tale către un alt operator de date;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice ce te privesc sau te afectează în mod similar într-o manieră semnificativă;
  • dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competenta;

În cazul în care nu ești mulțumit de modul în care procesăm sau folosim datele tale cu caracter personal, ai dreptul întotdeauna să depui o plângere formală la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal accesând pagina http://www.dataprotection.ro/ .

  • dreptul de va adresa justiției in caz de încălcare a drepturilor garantate de Regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal.

1.33.   Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate și transmise la adresa de e-mail: office@biciland.ro puteți solicita, în mod gratuit, să vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate și/sau acces la datele cu caracter personal prelucrate, conform dispozițiilor legale. În cazul în care cererile sunt în mod vădit nefondate sau excesive, în special din cauza caracterului lor repetitiv, Biciland SRL poate: fie sa perceapă o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative pentru furnizarea informațiilor sau a comunicării sau pentru luarea măsurilor solicitate, fie să refuze să dea curs cererii.

1.34.   Site-ul poate folosi cookie-uri, iar pentru mai multe detalii, poate fi consultata secțiunea privind Politica de Cookie-uri din Documentul  Despre Cookies.

8. Comunicații și comunicări de marketing

1.35.   In momentul in care, Clientul își creează un Cont pe Site, are posibilitatea sa își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Opțiunea cu privire la acordul emis de către Client poate fi modificată în orice moment, prin contactarea Biciland SRL în acest sens la numărul de telefon 0722.892.963, sau folosirea link-ului Dezabonare din corpul Newsletterului.

1.36.   Având în vedere că ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

  • Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin
  • Contactarea Biciland SRL folosind detaliile de contact menționate în prezenta Secțiune.

9. Confidențialitatea minorilor

1.37.   Biciland SRL nu dorește să colecteze sau să prelucreze date ale minorilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani și /sau a persoanelor care nu au capacitate deplină de exercițiu.

1.38.   Daca printr-o eroare intram in posesia unor astfel de informații si suntem înștiințați cu privire la acest lucru, vom încerca să obținem consimțământul parental adecvat pentru a utiliza aceste informații sau, în situația în care nu este posibil, vom șterge informațiile de pe serverele noastre.

1.39.   Daca doriți sa ne comunicați primirea de informații despre persoanele cu vârsta sub 18 ani, va rugam sa ne contactați pe email la office@biciland.ro.

10. Siguranța și securitatea informațiilor

1.40.   Siguranța informațiilor dvs. este importantă pentru noi, motiv pentru care folosim măsuri de securitate adecvate, conform standardelor industriei, pentru a proteja împotriva pierderii, utilizării incorecte și modificării informațiilor personale aflate sub controlul nostru, atât în timpul transmiterii, cât și după ce o primim. Astfel de măsuri includ, dar nu se limitează la, utilizarea firewall-urilor, criptarea datelor și stocarea datelor pe servere securizate.

1.41.   Cu toate acestea, deși facem eforturi diligente și constante pentru a menține securitatea acestor informații personale, nici o metodă de transmitere a informațiilor pe Internet sau o metodă de stocare electronică nu este complet sigură, motiv pentru care vă atenționăm că transmiterea informațiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor rețele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute și utilizate de către terțe părți neautorizate, iar vulnerabilitățile unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru nu pot fi considerate ca fiind responsabilitatea noastră.

1.42.   Dacă aflăm despre o încălcare a securității care implică informațiile dvs. personale, este posibil să încercăm să vă informăm în mod electronic, astfel încât să puteți urma pași de protecție adecvați. Prin utilizarea site-ului nostru sau a furnizării de informații personale către noi, sunteți de acord că putem comunica cu dvs. în mod electronic, cu privire la problemele de securitate, confidențialitate și administrative legate de utilizarea de către dvs. a site-ului nostru. Dacă apare o încălcare a sistemelor de securitate, este posibil să afișăm o notificare pe pagina noastră de pornire sau în altă parte pe site și vă putem trimite un e-mail la adresa pe